NedHun Dienstverlenend Bedrijf

Schimmel verwijderen en anti schimmel behandelingen

Last van vervelende schimmels in huis? Bijvoorbeeld de welbekende zwarte schimmel?

Wij kunnen u als professioneel reinigingsbedrijf helpen bij het bestrijden en het reinigen van beschimmelde ruimten. Ook het aanpakken van de oorzaken of het opstellen van een actieplan behoren tot de mogelijkheden.

Schimmels ontstaan vaak door een ongunstig binnen klimaat, de beschimmelde muren, vloeren en plafonds, komen meestal voort uit vocht- en ventilatieproblemen. Waarom de schimmel laten verwijderen? Schimmels kunnen uw huis veranderen in een muffe en vieze ruimte, ook zijn schimmels ongezond voor u, uw kinderen en voor huisdieren. De luchtkwaliteit gaat door de schimmels erop achteruit en gezondheidsklachten zijn daardoor niet uitgesloten.

Schimmel vakkundig laten verwijderen

Gegarandeerd de schimmels goed bestrijden en verwijderen uit uw kelder, badkamer, zolder, woning etcetera.

Huur ons in als specialist voor een langdurig resultaat, eerlijk advies en goede service.

We werken o.a. voor aannemers, woningstichtingen, bedrijven, gemeenten en ook particulieren!

Directe voordelen wanneer u de schimmels laat bestrijden en het probleem laat aanpakken ;

  • Gezondere leefomgeving voor u en uw medebewoners
  • Voorkomen van ziektes en allergieën
  • De woning ruikt / geurt frisser 
  • De lucht in de woning of gebouw wordt zuurstof rijker, wat goed is voor de binnenluchtkwaliteit
  • De behandelde ruimten zien er mooier uit zonder deze vieze schimmelgroei 

Schimmel sanering meestal nodig;

Na het massaal binnendringen van vocht, is vaak een schimmelsanering nodig om schimmelinfecties te voorkomen
Met de schimmel sanering moet niet lang gewacht worden na de eerste ontdekking, omdat het een gevaar voor de gezondheid kan opleveren. Schimmel heeft meestal zoals u weet een schadelijk of toxisch effect op het menselijk organisme. Vooral schimmelsporen en mycotoxinen vormen een potentieel risico voor de mens bij inademing of contact met de huid of ogen.  Het kan allergien en ziekten veroorzaken. Leidraad en verstandig is het om bij schimmelplekken en besmettingen van meer dan 1 m2 ons als gespecialiseerd bedrijf in te huren.

De meest geschikte maatregelen voor schimmelsanering hangen af ​​van de ruimte, het substraat (materiaal waarop schimmel zit) en de omvang/hoeveelheid en het type/soort schimmel.

In principe wordt aanbevolen om de bestaande schimmel volledig te verwijderen en het oppervlak te herstellen, evenals een preventieve coating aan te brengen ter voorkoming van een nieuwe besmetting. Schimmels komen het vaakst voor in keldersbadkamers en  vochtige zolders.

Schimmels kunnen ook uw woning veranderen in een muffe en vieze ruimte. Schimmels zijn ongezond voor u en uw gezin of collega’s. Het veroorzaakt allergieën en er zijn zelfs ziekten gerelateerd aan schimmelverontreiniging zoals bijvoorbeeld astma, copd of haaruitval.

Schimmels groeien vaak door een gunstig vochtig binnenklimaat,  beschimmelde muren, vloeren en plafonds, komen meestal voort uit vocht- en ventilatie problemen. Om schimmelproblemen te voorkomen is 50-60 relatieve luchtvochtigheid optimaal. Vaak is er een onderliggende oorzaak aan te wijzen voor het probleem.

Ook onzichtbare schimmels kunnen overlast veroorzaken met name doordat de luchtkwaliteit omlaag gaat en dit kan lijden tot gezondheidsklachten aan de luchtwegen. Met onze labtest kunnen we ook onzichtbare schimmel besmettingen aantonen.

Of het nou gaat om woningen, bedrijfsgebouwen, badkamers, keukens, kelders, slaapkamers, woonkamers een schimmel blijft een lastig probleem. Het merendeel van de gebouwen in Nederland heeft last van  een of ander schimmelprobleem.

Informeer bij ons naar de mogelijkheden om u te assisteren.

Translate »